Familie van der Zwan 

 

Ik heb de gegevens gedeeltelijk zelf uitgezocht en ik heb ook gebruik gemaakt van twee reeds bestaande websites. Deze zijn anno juni 2017 niet langer "in de lucht".

De websites waar ik informatie vanaf heb gehaald zijn: http://home.orange.nl/vanduijvenboden/familievanderzwan.html  en van de uitgebreide site van http://www.denblauwenswaen.nl/public/sites/dutch/family/man/van_der_zwan.htm 

 

 

Ik heb de hierna volgende verzameling van gegevens bijeen gebracht voor Mevrouw Clara Jacoba Helena van der Zwan geboren 06-12-1935 te Scheveningen en haar dochter Petra Roos geboren 8 maart 1963 's Gravenhage

 

Op Scheveningen komt de familienaam van der Zwan veel voor.

Men onderscheid vier verschillende families, namelijk de nakomelingen van:
- Arie Cornelisse van der Swan, geboren ca. 1580, verdronken en gebleven op zee 1633;
- Arie Jacobsz van der Swan, lijndraaier, ook Adriaen genoemd geboren ca. 1580;
- Kerving Joppe Overklift, (mogelijk als zoon van Job Jacobsz gedoopt op 9-11-1670 en/of kleinzoon van Jacob Arents "van der Swan alias den Uijl"), visser ten haring.
- Crijn Pieters, afkomstig uit Ter Heide, hij koopt in november 1635 een huis op Scheveningen. Ook zijn nakomelingen gaan in de 18e eeuw de naam "Van der Zwan" dragen.

 

Uitleg over het familiewapen:

Voor de nazaten van de broers Pieter Francke en Teunis Francke van der Zwan is door Fred van der Zwan in 1975 een familiewapen ontworpen.

De beschrijving:
In azuur (blauw) een versmalde gouden keper, er boven een goud gekroonde zilveren haring met een druppel zout onder zijn bek, er onder een zilveren staande zwaan met opgeheven vlucht, gebekt en gepoot van keel (rood). Het helmteken is een vlucht, in het midden gedekt door een rode Sint Jacobsschelp. De kleuren van de dekkleden en het helmteken zijn zilver en blauw.

 

Door hier gebruik te maken van deze link komt u bij de familie van onder andere Mevrouw Clara J. C. van der Zwan en haar dochter Petra Roos